o igri alea magica® recenzijepitanja i odgovorigalerijalinkovikontakt prodaja
 opis igreelementi igreuputstvoautori saradnici
 

Elementi igre

Igra se sastoji od table (50x50 cm) na kojoj će se odvijati, kompleta čudnih kocka koje ćete koristiti za donošenje odluka i određivanje ishoda raznih situacija, figurica koje predstavljaju vaše likove na tabli, žetona koji predstavljaju dukate i zdravlje, kao i velikog broja bogato ilustrovanih kartica.

Tabla ima tri dela: Spoljašnji svet, Unutrašnji svet i Centar sveta. U različitim delovima igrači se, preko ucrtanih puteva, kreću drugačije, a opasnosti (kao i nagrade) rastu sa približavanjem Centru sveta. Tu vas očekuje Baš-Čelik, a na vama je da pokažete znanje i veštine stečene tokom igre.

U kompletu postoje sledeće kockice: četvorostrana, šestostrana, osmostrana, desetostrana i dvanaestostrana. Kockice sa više strana omogućavaju i bolje rezultate, ali to nije i obavezno pravilo. Sreća i strategija idu ruku podruku u ovoj igri.

Kartice, 230 njih, kao možda najvažniji element igre predstavljaju likove (glavne aktere u ovoj igri), bića (stvorenja na koja nailazite na svom putu), događaje (dešavanja koja ne možete izbeći), blago (mukom stečenu nagradu), oružje, magične predmete i još mnogo, mnogo toga.

                           

 

 

Baš-Čelik se može igrati u osnovnoj ili u naprednoj varijanti. Za početak preporučujemo osnovnu, a posle određenog vremena i iskustva možete preći i na naprednu varijantu igre.


 
 

 

Sva prava na ovoj igri zadržavaju autori. Nijedan deo ove igre ne sme biti reprodukovan, pohranjen u bazu podataka ili prenet u bilo kojoj formi i na bilo koji način (elektronski, mehanički, fotokopiranjem, snimanjem ili na drugi način), bez predhodne pismene dozvole autora.

© 2004 grupa autora "Alea Magica"
®
registrovan i zaštićen znak "Alea Magica"