о игри alea magica рецензијепитања и одговоригалеријалинковиконтактпродаја
 опис игреелементи игреупутствоауторисарадници
 

Елементи игре

Игра се састоји од табле (50x50 цм) на којој ће се одвијати, комплета чудних коцка које ћете користити за доношење одлука и одређивање исхода разних ситуација, фигурица које представљају ваше ликове на табли, жетона који представљају дукате и здравље, као и великог броја богато илустрованих картица.

Табла има три дела: Спољашњи свет, Унутрашњи свет и Центар света. У различитим деловима играчи се, преко уцртаних путева, крећу другачије, а опасности (као и награде) расту са приближавањем Центру света. Ту вас очекује Баш-Челик, а на вама је да покажете знање и вештине стечене током игре.

У комплету постоје следеће коцкице: четворострана, шестострана, осмострана, десетострана и дванаестострана. Коцкице са више страна омогућавају и боље резултате, али то није и обавезно правило. Срећа и стратегија иду руку подруку у овој игри.

Картице, 230 њих, као можда најважнији елемент игре представљају ликове (главне актере у овој игри), бића (створења на која наилазите на свом путу), догађаје (дешавања која не можете избећи), благо (муком стечену награду), оружје, магичне предмете и још много, много тога.

                           

 

 

Баш-Челик се може играти у основној или у напредној варијанти. За почетак препоручујемо основну, а после одређеног времена и искуства можете прећи и на напредну варијанту игре.


 
 

 

Сва права на овој игри задржавају аутори. Ниједан део ове игре не сме бити репродукован, похрањен у базу података или пренет у било којој форми и на било који начин (електронски, механички, фотокопирањем, снимањем или на други начин), без предходне писмене дозволе аутора.

2004 група аутора "Alea Magica"
регистрован и заштићен знак "Alea Magica"